Frågor och svar | Work and Passion

FÖR KANDIDATER

Varför ska jag registrera mig på Work and Passion?

Vi vet att det är tidskrävande att söka jobb. Genom att registrera dig som Wappare så är du passivt arbetssökande. Du blir kontaktad av seriösa rekryterare som är villiga att ge dig ersättning för din tid och engagemang, och erbjuda dig ett jobb du inte visste fanns.

Hur fungerar matchningen?

Vi har utvecklat en automatchningsrobot som möjliggör att vi kan hantera stora volymer kandidater. Men den slutgiltiga matchningen görs av våra specialister som manuellt parar ihop företag och kandidat. Företagen kan dessutom själva söka bland alla Wappare på wappare.se utifrån kompetens, utbildning etc.

Varför måste jag identifiera mig med BankID?

För att vara säkra på att vi vidarebefordra pengar till rätt person. Det går alltså ej att registrera ett namn som skiljer sig från ditt registrerade BankID.

Vad händer om jag ljuger i mitt CV?

Lämnar du oriktiga uppgifter i till exempel ditt CV och får jobbet på grund av det kan du göra dig skyldig till bedrägeri. Skulle du dessutom förfalska betyg eller examensbevis kan det vara tal om urkundsförfalskning eller brukande av falsk urkund. Då kan du bli polisanmäld. Så var bara ärlig. Ok?

Kostar det något för mig som kandidat att använda wappare.se?

Nej, snarare tvärtom. Vill ett företag komma i kontakt med dig så får du ersättning, precis som du får betalt om du går på intervju eller blir anställd.

FÖR FÖRETAG

Vad är skillnaden mellan er och ett rekryteringsbolag?

Det är stor skillnad! Vi är inget rekryteringsbolag utan en förmedlingstjänst. Vi möjliggör för företag att hitta de passiva kandidaterna som inte själva har tid att bevaka jobbmarknaden. Vi hjälper företag att spara tid och pengar i rekryteringsprocesser.

Hur fungerar matchningen?

Vi har utvecklat en automatchningsrobot som möjliggör att vi kan hantera stora volymer kandidater. Men den slutgiltiga matchningen görs av våra specialister som manuellt parar ihop företag och kandidat. Företag kan själva söka bland kandidaterna på vår öppna portal, wappare.se.

Hur vet jag att personen uppger sin riktiga identitet?

Alla Wappare kommer verifiera sig med BankID kopplat till deras personnummer. All utbetalning via vår betalklient till kandidat sker till privat bankkonto och utbetalning sker tidigast tio arbetsdagar från förmedlat CV, intervju eller anställning.

Vad händer om jag köpt ett CV och upptäcker att jag har haft kontakt med kandidaten innan?

Det är tyvärr inget vi kan veta eller ta ansvar för. Detta måste ni som rekryterande företag ta med i er bedömning utifrån det anonyma CV:t.

Tar inte jag en risk att köpa CV:n utan att veta vad jag får?

Det som är så bra är att du kan se allt på Wapparnas profiler förutom kontaktuppgifter och bild innan köp. Det är först när ni vill kontakta kandidaterna som ni betalar. På så sätt vet ni delvis vad ni får, sen är det upp till er att sälja in ert erbjudande tillräckligt till kandidaten.

Vad händer om jag inte får tag i kandidaten?

Ni som rekryterande företag ansvarar för att komma i kontakt med kandidaten. Vi uppmanar er att ringa, lämna mobilsvar, skicka sms och mejla så att kandidaten inte missar det.

Vad händer om Wapparen inte vill träffas för intervju?

Ni som rekryterande företag ansvarar för att sälja in både den aktuella tjänsten och arbetsplatsen. Ett tips är att titta på Wapparens tillgänglighet, löneanspråk och vilket som är Wapparens drömjobb innan ni köper kontaktuppgifterna.

Finns kandidaten synlig i portalen efter att vi har anställt?

Väljer ni att anställa en kandidat som ni köpt uppgifterna till blir dennes profil osynlig i 6 månader på portalen.