Navigera i annonsdjungeln | Work and Passion

Navigera i annonsdjungeln

Navigera-i-annonsdjungeln600x400

Det finns en uppsjö av samlingssidor där du hittar tjänster inom alla möjliga branscher. Har du ett specifikt företag som du vill jobba på är det smidigaste och snabbaste att gå direkt till deras hemsida för att hitta vilka lediga tjänster de har. Finns det inga tjänster publicerade kan du ta kontakt med företaget ändå, många företag tar emot spontanansökningar. Har du inget specifikt företag du vill jobba på eller om du vill hitta fler företag att söka till så kan du gå in på någon av alla de sidor som fungerar som förmedlingssidor: Monster, Blocket, Metro, Indeed, Jobbsafari etc.


Platsbanken

Den kanske mest kända plattformen att söka jobb på är Platsbanken. Den tillhandahålls av Arbetsförmedlingen och är rikstäckande. Antal annonser som finns publicerade på Platsbanken brukar ligga omkring 100 000, så det finns ett stort urval. Du fyller enkelt i var du vill jobba och med vad/vilken befattning. Du kommer att få många tjänster i ditt sökresultat såvida du inte söker ett superudda och specifikt yrke. Så ta dig tid till detta, för tiden kommer behövas.


Rekryteringsbolagens sidor

De större rekryteringsbolagen har ofta egna karriärssidor där du registrerar en profil och sedan kan söka tjänsterna genom att bifoga cv och personligt brev. På vissa rekryteringssidor skapar du en profil som blir likt ditt cv och personliga brev. Därefter kan du skapa en ”prenumeration” eller ”jobbevakning” där du får notiser via mail när det dyker upp annonser som matchar din profil.


LinkedIn

Har du läst på universitet så blir jag förvånad om du har lyckats undvika alla påtryckningar om att du måste finnas på LinkedIn. När jag var student var LinkedIn för mig en tråkig plattform som mest gick ut på att ha så många ”vänner” om möjligt, där den som hade flest vänner vann, även att du aldrig hade träffat ”vännen”. Nu vet jag att LinkedIn verkligen är en värdefull plattform. Du delges intressanta studier, rapporter och information. Du lär ”känna” människor du annars aldrig hade stött på och har en chans att bygga ett grymt nätverk. Och inte minst kan du hitta jobb.

Du kan dels aktivt söka tjänster, men du hittar även tjänster i ditt flöde om du följer rätt personer. LinkedIn tipsar dig även om tjänster som passar din profil (förhoppningsvis har den blivit lite mer träffsäker för jag som inte kan ett ord finska har tidigare fått tips om en tjänst som finskalärare..). Dessutom använder sig många rekryteringsbolag och företag som söker nya medarbetare LinkedIn som sökmotor, så se till att skapa en proffsig och informativ profil.Läs även Hur du skapar en bra LinkedIn-profil.

Work and Passion är en förmedlingstjänst som gör det möjligt för den som söker jobb att tjäna pengar på sitt CV. Registrera dig gratis och fyll i din profil för att vara synlig för hundratals arbetsgivare som söker personal med olika kunskap och kompetens.